Verdachten dag na diefstal aangehouden

De Leuvense onderzoeksrechter heeft donderdagavond twee illegalen laten aanhouden op verdenking van diefstal. Een jonge vrouw die in de Vaartstraat woont, werd woensdagnacht gewekt door gestommel aan de deur. Toen ze een kijkje ging nemen, merkte ze een man op die net de woning verliet.
Omdat de bewoonster vaststelde dat een rug- en een sportzak verdwenen waren uit de woonkamer, verwittigde ze de politie.

In de J.B. Van Monsstraat hield een patrouille twee mannen tegen die even voordien een rugzak hadden verstopt achter een voertuig. In de tas zaten een portefeuille, een laptop, een paar schoenen en schoolgerei. Een deel van de spullen bleek eigendom van een 21-jarige man uit Bertem die in de Lombaardenstraat verblijft.

De verdachten werden gearresteerd en opgesloten in een politiecel. Het parket vorderde tegen hen een gerechtelijk onderzoek. Binnenkort moeten de twee zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank. 

D'tral bvba  |  Lambrechtshoekenlaan 12  |  BE-2170 Antwerpen   T +32 (0)3 644 14 14  |  info [at] dtral [dot] com  |  Algemene voorwaarden