Te identificeren

Te identificeren [Onbekende verdachten]


Verspreid op 07/05/2013 op verzoek van Procureur des Konings te Bergen

Shouldersurfing in de regio Bergen

Feiten
Er waren nog nooit zoveel feiten van diefstal met list, beter gekend onder de naam “shouldersurfing”. De dader kijkt mee over de schouder wanneer het slachtoffer zijn persoonlijke pincode intikt aan een bankautomaat.


Het slachtoffer wordt vervolgens afgeleid terwijl een kompaan de bankkaart steelt. Die maakt vervolgens handig gebruik van de kaart om onrechtmatig geld af te halen terwijl het slachtoffer denkt dat zijn bankkaart is ingehouden. In de regio Bergen wordt een groot aantal van dit soort feiten toegeschreven aan deze 2 personen. Ze werden gefilmd door bewakingscamera’s.

De eerste dader is een Noord Afrikaans type. Hij is tussen 20 en 30 jaar oud. Hij is 1m75 à 1m80 lang en heeft donkere ogen en is ongeschoren. Hij is eerder struis en heeft een bierbuik. Hij spreekt Frans met een Arabisch accent.
Op de beelden is te zien dat hij in gezelschap is van een goede vriendin. De speurders vragen deze jonge vrouw om zich kenbaar te maken als getuige. Ze is rond de 20 jaar en 1m65 à 1m70 lang. Ze is slank en heeft lang bruin haar met lichte mèches.

De tweede dader is van Afrikaanse afkomst. Hij is ongeveer 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft een rond gezicht.

Nog een andere jonge vrouw had een gesprek met de 2 daders. Ze is tussen 20 en 25 jaar oud en 1m60 à 1m70 lang. Ze is normaal gebouwd en heeft bruin haar. Ook aan haar wordt gevraagd om als getuige contact op te nemen met de politie. 

 Getuigenissen:

Heeft u meer inlichtingen omtrent dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de onderzoekers via het gratis nummer:

0800/ 30.30.0

of reageer online 

Bron: http://www.polfed-fedpol.be/

D'tral bvba  |  Lambrechtshoekenlaan 12  |  BE-2170 Antwerpen   T +32 (0)3 644 14 14  |  info [at] dtral [dot] com  |  Algemene voorwaarden