Ramkrakers Wijnegem Shopping sloegen ook toe in Herentals en Deurne

18/05 WIJNEGEM (2110) De politie heeft verscheidene vuurwapens en maar liefst vierhonderd kraaienpoten aangetroffen tijdens een inval bij zes Chilenen die onder meer verantwoordelijk zijn voor de zware ramkraak op het Wijnegem Shopping Center van eind april. Een deel van de buit ligt waarschijnlijk al in Zuid- Amerika.
Gisteren kon u in uw krant al lezen dat de politie donderdag de zes mogelijke daders van de drieste kraak in Wijnegem had geklist. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) in Antwerpen kon hen oppakken in een huis in Deurne.

De mannen, allen tussen de 19 en de 27 jaar oud, worden verdacht van verschillende overvallen en inbraken. In Wijnegem reden ze met een pick-up door het Shopping Center tot aan juwelier Versato, om vervolgens de deur te rammen. Met een aanzienlijke buit reden ze weg richting Deurne. Op hun vlucht strooiden ze kraaienpoten op de weg. Vier politievoertuigen liepen lekke banden op in de achtervolging. De Chilenen, die nog maar net in België waren, worden ook verdacht van een overval op een juwelier in het Nederlandse Zundert, een kraak bij outdoorwinkel De Zwerver in Herentals en een inbraak bij juwelier Strick in Deurne.

Wapens en buit

In de woning waar de mannen verbleven, trof de politie verschillende wapens aan, meer dan vierhonderd kraaienpoten en grote delen van de buit van de overvallen. “De volledige buit van de overval in Zundert en een groot deel van dakkraak in Herentals werden eveneens aangetroffen in de woning”, zegt Stanny De Vlieger, directeur van de Antwerpse FGP.

In de woning werden ook dozen van koerierbedrijf DHL gevonden, wat er op zou kunnen wijzen dat een deel van de buit via die weg naar Chili verstuurd werd. 

Bron: http://www.gva.be/

D'tral bvba  |  Lambrechtshoekenlaan 12  |  BE-2170 Antwerpen   T +32 (0)3 644 14 14  |  info [at] dtral [dot] com  |  Algemene voorwaarden