Nieuwe diefstal op filmfestival in Cannes

Het Festival van Cannes heeft af te rekenen met een nieuwe diefstal. De bagage van een Chinese filmmagnaat werd gestolen in zijn hotelkamer. Het festival werd vrijdag al opgeschrikt door een schietpartij op La Croisette en er was al een diefstal van peperdure juwelen in een hotel.

De politie had nog maar net de veiligheidsmaatregelen opgevoerd maar vannacht werd een belangrijke naam uit de Chinese filmindustrie het slachtoffer van een diefstal in zijn hotel. Zhang Qiad stelde vast dat zijn bagage gestolen was in zijn verblijf in Pierre et Vacances Residence, meldt onze Franstalige zustersite 7 sur 7. Volgens de Chinees toonde de hoteldirectie "zich onverschillig" en moest hij naar eigen zeggen zelf de politie verwittigen. "De veiligheid is hier dramatisch en dan zwijg ik nog over de arrogantie. Je kan hier maar beter wegblijven", aldus Zhang die het nog had over een "dramatische ervaring".

De vragen over de gebrekkige veiligheid nemen toe. Donderdagnacht werd al een grote juwelendiefstal gepleegd in het Novotel in de Zuid-Franse stad. Een koffer vol luxejuwelen van het Zwitserse huis Chopard werd gestolen. De sieraden zouden gedragen worden door de sterren op La Croisette.

Vrijdagavond was er een schietpartij op dezelfde rode loper. Een 42-jarige man schoot er in de lucht. Hij had ook een mes en een valse granaat bij zich. Er brak paniek uit op La Croisette maar niemand raakte gewond.

De man verschijnt morgen voor de rechter in Grasse, zo werd vernomen in gerechtelijke kringen. Er zal gebruik gemaakt worden van het snelrecht. 

Bron: http://www.demorgen.be/

D'tral bvba  |  Lambrechtshoekenlaan 12  |  BE-2170 Antwerpen   T +32 (0)3 644 14 14  |  info [at] dtral [dot] com  |  Algemene voorwaarden

Comments