Eén dader van overval op Mechelse tieners opgepakt

MECHELEN - De politie heeft donderdag een 19-jarige man uit Mechelen opgepakt die verdacht wordt van zijn betrokkenheid bij de brutale overval op twee tieners in de leegstaande fabriek van Comet.
Een politieploeg had de 19-jarige man woensdagavond in de buurt van het kanaal Leuven-Dijle al eens gecontroleerd maar toen kon de man niets ten laste worden gelegd. Pas toen duidelijk werd wat er zich in de fabriek van Comet had afgespeeld en er een persoonsbeschrijving van de verdachten werd doorgegeven, kon de link worden gelegd en werd hij thuis opgepakt.

De man is voor de Mechelse onderzoeksrechter geleid en aangehouden. Zijn twee kompanen worden nog opgespoord.

Burgemeester Bart Somers (Open VLD) reageerde gisteren enorm opgetogen met de arrestatie en stuurde zelfs een bericht via Twitter de wereld in om zijn politiekorps te feliciteren met de arrestatie.

Dinsdagavond werden twee jongens van 17 en 19 jaar door drie mannen overvallen. Ze moesten, onder bedreiging van messen en een boksbeugel naar de leegstaande fabriek van Comet gaan en daar alles afgeven. Ook de code van hun bankkaarten moesten ze geven. Toen een van de tieners wou vluchten, kreeg hij een messteek in zijn zij. De jongeman moest de wonde in het ziekenhuis laten hechten. 

Bron: http://www.nieuwsblad.be/

D'tral bvba  |  Lambrechtshoekenlaan 12  |  BE-2170 Antwerpen   T +32 (0)3 644 14 14  |  info [at] dtral [dot] com  |  Algemene voorwaarden