Diefstal met geweld in serviceflats in Kortrijk

Diefstal met geweld in Kortrijk

Feiten

Politie en gerecht zijn op zoek naar de dief die zijn slachtoffers zoekt in serviceflats. Eind januari heeft hij een hoogbejaarde vrouw zwaar toegetakeld voor geld. De feiten gebeurden in Kortrijk op 20 januari 2013.

De man belde die zondag namiddag (15u30) aan bij de vrouw die woont in een serviceflat aan de Langemeersstraat.
Ze had de man al eerder gezien. Hij zei via de parlofoon dat hij was gestuurd door rustoord De Korenbloem om een sleutel te brengen. De vrouw vertrouwde het niet en liet hem toen niet binnen.

Maar op 20 januari was de man daar opnieuw en liet ze hem naar boven komen. Eenmaal binnen vroeg hij of ze iemand zocht om “commissies” te doen of om klusjes op te knappen. Maar de vrouw wilde de man zo snel mogelijk weer buiten krijgen en toen ze hem naar de deur begeleidde, werd ze met een kandelaar op het hoofd geslagen. Het slachtoffer herstelt nog steeds aan haar verwondingen maar verkeert niet langer in levensgevaar.

De speurders vermoeden dat de man al sinds begin dit jaar slachtoffers zocht op het Sint-Amandsplein in Kortrijk. Ook daar heeft een man tot drie maal toe met een smoes geprobeerd om binnen te geraken in de appartementen van bejaarde dames.
Hier vroeg hij via de parlofoon wie van hen in het gips zat omdat hij iemand zocht om te behandelen. Hij stelde zich voor als Stefaan, een student orthopedie.
Wanneer hij op 24 januari binnen geraakte, ontstond er ruzie waarna hij op de vlucht sloeg met een wit geschilderde fiets.

Een getuige kon de man goed beschrijven.

Het is een blanke man, tussen 35 en 40 jaar oud, normaal gebouwd en ongeveer 1m80 lang. Hij heeft een wilde haardos en een mager, ongeschoren gezicht. Hij heeft opvallende donkere ogen en een indringende lijfgeur.

Hij droeg een blauwe jeansvest, een blauwwit hemd, een pull en een grijze gebreide muts.
De man maakte een zeer nerveuze indruk. Hij sprak Nederlands, redelijk beschaafd, maar toch met het plaatselijke dialect. Getuigenissen:

Heeft u meer inlichtingen omtrent dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de onderzoekers via het gratis nummer:

0800/ 30.30.0

of reageer online 


Bron: http://www.polfed-fedpol.be/ops/ops_teidentificerendetail_nl.php?RecordID=903

D'tral bvba  |  Lambrechtshoekenlaan 12  |  BE-2170 Antwerpen   T +32 (0)3 644 14 14  |  info [at] dtral [dot] com  |  Algemene voorwaarden