Belangrijke mededeling!

Dit bericht is voor diamantairs en juweliers!

BELANGRIJKE MEDEDELING

De Federale Politie Antwerpen – team diamant - wenst Uw aandacht te vestigen op het feit dat reeds enige tijd diamantairs en juweliers worden opgelicht op een bijzonder specifieke manier.

De modus-operandi die gebruikt wordt door de verdachten is de volgende:

De juwelier/diamantair ontvangt telefonisch of via mail een verzoek van een buitenlandse potentiële koper (Dubai – Italië – Verenigd Koningkijk…) De koper gebruikt een buitenlands mobiel nummer en/of mailadres waarop de verkoper hem kan bereiken. De koper maakt soms een kopie van zijn identiteitsdocumenten over dewelke achteraf vals blijkt te zijn.
De koper belooft om de waardevolle goederen eerst te betalen vooraleer hij het aangekochte voorwerp komt afhalen. Vervolgens ontvangt de verkoper soms een (valse) bankswift en/of een telefonische oproep van iemand die zich uitgeeft als een (bestaand !!) medewerker van de bank, dit om de betaling te bevestigen. Het nummer van de bank verschijnt zelfs op de display van de telefoon van de verkoper.
Op het laatste ogenblik wordt er gevraagd om het aangekochte goed af te leveren op de openbare weg of in een hotel. Een zogezegde medewerker van de koper komt de aankoop ophalen en verdwijnt vervolgens spoorloos. Achteraf blijkt dat de betaling niet heeft plaatsgevonden en dat er niemand vanuit de bank heeft gebeld.

Indien U een dergelijk verzoek krijgt, wees dan uiterst waakzaam. Indien U twijfelt aan de goede bedoeling van de koper, contacteer dan het team diamant van de Antwerpse Federale gerechtelijke Politie op de nummers 03/217.86.13 of 03/217.86.24 (tijdens de diensturen) of op het nummer 0478/88.71.88 (permanentie Federale gerechtelijke Politie Antwerpen – enkel te gebruiken buiten de diensturen in dringende gevallen)

D'tral bvba  |  Lambrechtshoekenlaan 12  |  BE-2170 Antwerpen   T +32 (0)3 644 14 14  |  info [at] dtral [dot] com  |  Algemene voorwaarden

Comments