SelectaDNA-Spray markeert een inbreker of overvaller met synthetisch DNA dat is opgenomen in een kleurloze vloeistof die voor het blote oog vrijwel onzichtbaar is. De vloeistof licht op zodra deze wordt beschenen met UV-licht. Met Spray gemerkte daders zijn voor de Politie snel te herkennen en tot het plaatsdelict te herleiden.

Bij SelectaDNA-Spray is het doel op de eerste plaats preventie. Daders moeten worden afgeschrikt door risico, dat ze bij een overval met “DNA plaatsdelict” worden bespoten en daardoor langere tijd aan dit delict kunnen worden gekoppeld. De toepassing van SDNA-Spray wordt altijd duidelijk bij de ingang van de winkel aangekondigd. Dit dient de preventie maar voorkomt ook verrassing van de dader.

Tijdens een overval kan het systeem op verschillende manieren worden geactiveerd. Op het moment van activatie gebeurt er nog niets. Alleen als het systeem is gekoppeld aan een alarmsysteem gaat de normale melding naar de meldkamer waar de betreffende winkel is aangesloten. Pas als de dader bij het verlaten van de winkel binnen het bereik van de bewegingsmelder komt, zal de Spray worden ingeschakeld.

Als een dader in aanraking komt met de Spray zullen de sporen daarvan langere tijd onder UV licht zichtbaar blijven. Hoe lang dit is, hangt af van een aantal factoren. Na droging is de markering moeilijk te verwijderen en blijft zeker in haren, huidplooien meerdere dagen zichtbaar. Op kleding blijft de markering aanwezig tot ze wordt gewassen. Ook op schoenen zal de markering langere tijd zichtbaar blijven.

VERKLEIN UW KANS OP EEN OVERVAL / INBRAAK / RAMKRAAK!
- markeert een inbreker/overvaller met synthetisch DNA
- unieke code, dus traceerbaar
- vergroot de pakkans en verlicht de bewijslast
- getest in diverse Politieregio’s 


D'tral bvba  |  Lambrechtshoekenlaan 12  |  BE-2170 Antwerpen   T +32 (0)3 644 14 14  |  info [at] dtral [dot] com  |  Algemene voorwaarden